Eind augustus was onze collega Ben Braakman, ter ondersteuning van een project op het gebied van duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling, in Turkmenistan.

Als expert internationale diervoeding, was Ben uitgenodigd om aan een groep van 28 leden van de ‘Union of Industrialists and Entrepreneurs of Turkmenistan’ een 2-daagse workshop te presenteren over de juiste voeding voor melkkoeien.

Samen met een aantal andere experts, werden diverse melkveebedrijven in het land bezocht waar met de melkveehouders intensief werd gesproken over voerbeheer, voedingsbehoeften en hoe de zuivelproductie kan worden verhoogd.

“Een goed voerbeheerproces is vereist voor een efficiënte melkproductie.  Om de productiviteit te verhogen, moeten melkkoeien op het juiste moment met de juiste soorten en hoeveelheid voer worden gevoed ”, aldus Ben Braakman.

Aan het einde van de trainingssessie spraken de boeren hun waardering uit voor de verkregen informatie en kennis.