De melkveehouder Henk Verheijen (49) werkt sinds begin 2020 samen met Nutrivice Consultancy. Sinds het begin van de samenwerking ondersteunen wij hem en zijn bedrijf met onafhankelijk voeradvies en dat zorgt voor mooie resultaten.

Henk melkt op zijn melkveehouderij 90 koeien die een jaargemiddelde van 9915 kilo melk met 4,48% vet en 3,59% eiwit realiseren. Daarnaast realiseerde hij het afgelopen boekjaar de hoogste levensproductie van Nederland bij de afgevoerde koeien. Een resultaat waar hij en wij erg trots op zijn.

Volgens de melkveehouder zijn de goede resultaten te verklaren door een balans in de bedrijfsvoering. Het huidige stiergebruik wordt al 25 jaar lang gemaakt op basis van het aAa-systeem. Daarnaast melkt hij zijn koeien met twee robots en past hij weidegang toe. Verder verzorgt hij de klauwen van zijn koeien zelf. Bij het droogzetten worden koeien bekapt en koeien met Mortellaro worden wekelijks met spray en tape behandelt voor zolang dat nodig is.

Eind jaren negentig zijn de aandoeningen para-tbc en BVD succesvol bestreden en van IBR is het bedrijf vanzelf vrij geworden. Naar eigen zeggen heeft dit de melkveehouder geleerd om zuinig te zijn op zijn koeien en dat werpt zijn vruchten af.