Van woensdag 1 tot en met vrijdag 3 december mochten wij Oekraïense gasten ontvangen om ze kennis te laten maken met Nederlandse melkvee- en geitenbedrijven.

Alle gasten zijn werkzaam bij een specialistische voerfabriek, waarmee Nutrivice Consultancy al 9 jaar samenwerkt. We ondersteunen deze buitenlandse partner op het gebied van productontwikkeling maar ook op het gebied van training en technische ondersteuning van consultants en productmanagers.

Om onze gasten kennis te laten maken met de Nederlandse melkveeproductie hebben we een aantal 40+ liter bedrijven bezocht waaronder Vreba Melkvee en Derifarm. Deze bedrijfsbezoeken stonden in het teken van voeding en management. Hier hebben we onder andere gesproken over tochtdetectie en gezondheidsdetectie en hoe dit kan bijdragen aan het algemeen diermanagement, voermanagement en het managen van vruchtbaarheid.

Verder is er bij onze buitenlandse collega’s veel interesse om de geitenveehouderij uit te breiden in Oekraïne. Er zijn daarom ook een aantal geitenbedrijven bezocht. Deze klanten van Nutrivice Consultancy zijn diepgaand bestudeerd waarbij onder andere gekeken is hoe hoog producerende geiten gevoerd en gemanaged worden.