Afgelopen week hebben wij weer 2 hele mooie klantendagen mogen organiseren.

Donderdag 7 december waren we te gast op het melkveebedrijf van Martijn en Klaas Timmermans in Ane. De familie Timmermans heeft het bedrijf nagenoeg volledig geautomatiseerd zodat de koeien met relatief weinig arbeid in een comfortabele omgeving tot een hoge dag- en levensproductie kunnen komen. Een ander heel sterk punt van het bedrijf is het data-gestuurde management.

Op vrijdag 8 december mochten we onze klanten verwelkomen op het bedrijf Brosa van Mark van Lipzig en Fons Kersten in Velden. Bij Brosa worden niet alleen koeien gemolken op een zeer modern en professioneel bedrijf. Hier wordt ook eigen zuivel verwerkt tot wel 21 verschillende eindproducten. Naast de koeien -en jongveestal hebben we de Lely Orbiter mogen aanschouwen.

Naast de rondleidingen op de bezochte melkveebedrijven en de visies en toekomstplannen van Brosa en Timmermans hebben Miel Hostens van de Universiteit Utrecht en Gerard Abbink van Groeikracht de dag verder inhoudelijk ingevuld.

Miel heeft ons meegenomen in een zeer interessant verhaal over kansen en uitdagingen voor melkveehouders in Nederland, Europa en wereldwijd. Een mooie visie op de toekomst en bijzondere inzichten die stof tot nadenken hebben gegeven.

Gerard heeft zijn ervaringen en inzichten over met name rustgewassen gedeeld. In een actueel en informatief verhaal kwamen onder andere kosten, opbrengsten en risico’s aan bod.

Alle klanten die aanwezig waren willen wij bedanken voor hun komst, voor en door jullie kunnen we dit doen. Ook Miel en Gerard: nogmaals dank voor jullie waardevolle bijdrage aan de dag.

Als laatste willen we uiteraard Brosa en de familie Timmermans bedanken voor de gastvrijheid, goede organisatie en rondleiding.

Wij kijken terug op 2 schitterende klantendagen en zien jullie allemaal graag volgend jaar weer!