Agrarische coaching en begeleiding

In het moderne zakenleven is het heel gewoon; een coach. Het managen van een agrarische onderneming verschilt helemaal niet zoveel van het managen van bijvoorbeeld een salesafdeling. Toch is het voor veel melkvee- en geitenhouders nog geen vanzelfsprekendheid om een agrarische coach in te schakelen als sparringpartner. Zonde, want het kan juist erg verfrissend zijn om uw gedachten en ideeën met iemand te delen.

Wat is een agrarische coach?

Een agrarische coach fungeert als sparringpartner en deskundig adviseurEen agrarische coach kan u helpen bij het maken van grote beslissingen waar u zelf niet helemaal uitkomt. Beslissingen, en vaak ook zorgen, waar u niet altijd uw partner, vrienden of familie mee wilt belasten. Als coach zorgen wij voor overzicht. Samen met u schetsen we een beeld van de gewenste situatie en hoe daar te komen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten en nieuwe positieve energie. 

In de melkvee- en geitenhouderij gaan ontwikkelingen razendsnel. Er wordt veel gevraagd van de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van u als ondernemer. Als melkvee- of geitenhouder moet u snel kunnen schakelen, een visie en koers uitzetten, een organisatie managen, investeringen plannen en nieuwe ontwikkelingen implementeren. Kortom; het vak van geiten – en rundveehouder is dynamisch en veeleisend.

Steeds meer geiten –en melkveehouders werken daarom samen met een objectief, onafhankelijk en deskundig adviseur en sparringpartner; een agrarische coach. Om te groeien en te ontwikkelen, om het bedrijf in de juiste banen te leiden, het juiste personeel aan te nemen, de juiste leveranciers en partners te selecteren en het bedrijf duurzaam op te bouwen.

Coaching voor grotere melkveebedrijven en geitenhouderijen

Grotere bedrijven vragen vaak om een andere aanpak dan kleinere melkvee- of geitenbedrijven. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op veel vaardigheden van de ondernemer. De organisatie moet professioneel worden opgezet. Medewerkers worden aangestuurd, verantwoordelijkheden worden gedelegeerd en activiteiten worden in protocollen vastgelegd. De begrippen leiderschap en leidinggeven krijgen inhoud. Het succes van het bedrijf hangt in zekere mate af van de manier waarop processen en mensen worden gemanaged.

Nutrivice Consultancy als agrarische coach

Nutrivice Consultancy B.V. heeft meer dan 20 jaar wereldwijde ervaring in de geiten- en rundveehouderij. Met deze ervaring en kennis kunnen onze consultants u ondersteunen bij vragen over bijvoorbeeld groeimogelijkheden voor uw bedrijf of het werven van het juiste personeel. Wij maken knelpunten zichtbaar, evalueren arbeidsinzet en efficiëntie, bekijken dag- en weekplanningen en auditen de uitvoering van protocollen.

Als agrarische coach bieden wij zeer intensieve begeleiding waarbij u naast vaktechnisch zeer zeker ook persoonlijk getriggerd wordt. Alles met het doel om u als ondernemer te helpen ontspannen waardoor u met plezier en boordevol energie uw bedrijf verder kunt ontwikkelen.

Op zoek naar een agrarische coach? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u naast een agrarische coach behoefte aan onafhankelijk voeradvies voor uw melkvee, rundvee of geiten? Ook dan bent u bij Nutrivice Consultancy aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.