MasterClass Klauwverzorging: Preventie en Behandeling

Dit najaar organiseert Nutrivice Consultancy samen met een professionele klauwbekapper een speciale 2-daagse MasterClass Klauwverzorging. Tijdens deze MasterClass wordt niet alleen uw kennis over klauw bekappen bijgespijkerd, maar zal ook de preventie en hoe klauwen gezond te houden ruimschoots besproken worden.

Voor wie?

De MasterClass Klauwverzorging is speciaal ontwikkeld voor veehouders en medewerkers van veehouderijen die ooit een meerdaagse training klauwverzorging hebben gevolgd en die hun vaardigheden willen bijspijkeren. In deze MasterClass worden de laatste inzichten op het gebied van klauw bekappen en klauwverzorging onderwezen. Deze MasterClass is daarom ideaal om je eigen vaardigheden te toetsen en te verbeteren.

Waar en wanneer?

Deze MasterClass bestaat uit 2 lesdagen. We starten om 9.30 uur en de cursusdag eindigt om 16.00 uur zodat u op tijd terug bent om te melken.
De MasterClass is praktijkgericht waardoor deze zich voornamelijk in de stal afspeelt. De cursuslocatie is daarom altijd een melkveebedrijf van één van de MasterClass deelnemers.
Wilt u uw melkveebedrijf beschikbaar stellen als cursuslocatie? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze MasterClass zijn €250,- excl. BTW. Hierin zitten de volgende zaken inbegrepen:

  • 2 lesdagen
  • Eigen ontwikkeld lesmateriaal
  • Lunch, consumpties en versnaperingen

Behandelboxen en materialen worden geregeld door de trainer. De deelnemers nemen zelf schone (mestvrije) bedrijfskleding en laarzen mee. Het wordt een interactieve MasterClass waarin alle ruimte is om vragen te stellen en om te discussiëren met uw collega’s. Om deze reden kunnen er per locatie 8 melkveehouders deelnemen.

Vragen?

Heeft u vragen over de cursus, neem gerust contact met ons op via + 31 (0)6 22 52 96 21 of mail naar info@nutrivice.nl

Aanmelden


Het cursusprogramma

Tijdens de twee dagen MasterClass in de praktijk komen de volgende zaken aan de orde:
  • Correct bekappen volgens de wereldwijd geaccepteerde Nederlandse vijf stappen methode.
  • Achtergrondinformatie over onder andere anatomie en nieuwe inzichten in bijvoorbeeld Mortellaro behandelingen die helpen om de klauwgezondheid te verbeteren.
  • Klauwverzorging en voeding. Welke invloed heeft voeding op de klauwgezondheid? Wat zijn kritische voedingsfactoren?
  • Stalomgeving en de invloed op klauwgezondheid.
  • Effectiever behandelen van problemen zodat deze sneller genezen en de koe hier minder last van heeft.
  • Herkennen van klauwaandoeningen volgens Digiklauw systematiek en koppelen aan risicofactoren.