Cursus voeding melkvee

Na groot succes organiseren wij begin 2024 weer een nieuwe Cursus Voeding Melkvee. De cursus is speciaal ontwikkeld voor melkveehouders die meer inzicht willen in voeding voor melkvee. Door de kennis die u opdoet in de cursus bent u in staat kritisch te kijken naar uw ruwvoer, krachtvoer en rendement in combinatie met uw diergezondheid en dierenwelzijn.

Meer informatie

Masterclass Klauwverzorging: preventie en behandeling

Tijdens de 2-daagse Masterclass Klauwverzorging: Preventie en Behandeling wordt uw kennis over klauwbekappen bij rundvee helemaal bijgespijkerd op basis van de nieuwste inzichten. Daarnaast wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij klauwgezondheid en het voorkomen van klauwproblemen.
De Masterclass Klauwverzorging is On the way to PlanetProof gecertificeerd.

Meer informatie

Masterclass Vruchtbaarheid en voeding

Voeding heeft grote invloed op vruchtbaarheidsresultaten. Maar wat kun je precies met voeding doen? Welke keuzes hebben een grote impact op vruchtbaarheid? Welke additieven of grondstoffen hebben invloed? In de Masterclass Vruchtbaarheid en Voeding ontvangt u alle do’s en don’ts op het gebied van vruchtbaarheid en voeding.

Meer informatie

Masterclass Additieven

Gezonde koeien aan het voerrek

In 3 verschillende Masterclasses Additieven komen per middag 2 typen additieven uitgebreid, maar toch op een luchtige en toegankelijke manier aan bod. 

  • Additieven I: Gisten en aminozuren
  • Additieven II: Vetten en organische spoorelementen
  • Additieven III: Toxine binders en B-vitamines

Meer informatie

Masterclass Jongvee opfok: de 1e 100 dagen

Tijdens de Masterclass Jongvee opfok worden de laatste inzichten op het gebied van jongvee opfok behandelt waarbij de focus ligt op de 1e 100 levensdagen. Aan bod komen voerschema’s, typen kalvermelk en kalverstartvoertjes. Daarnaast ook uitgebreide aandacht voor allerlei praktische zaken qua dierverzorging en diermanagement.

Meer informatie

Cursussen op maat

Naast bovenstaand cursusprogramma verzorgen wij ook wereldwijd cursussen en lezingen voor nutritionisten, verkopers, distributeurs, rundveehouders of medewerkers van rundveebedrijven. Praktisch of juist meer theoretisch, beginner of senior, product of concept, commercieel of technisch. Wij ontwikkelen een cursusprogramma op maat wat aansluit bij de leerbehoefte. Bent u op zoek naar een training over een specifiek vraagstuk betreft de rundveehouderij? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Neem contact op