Nutrivice Consultancy organiseert in samenwerking met Liba, Mijn Voer.nl en VIB Consulting een nieuwe cursus Voeding Melkvee.
Welke onderwerpen komen aan bod?
Dag 1: De vertering van de koe
Doel: Begrijpen hoe verteringsprocessen verlopen in de koe en het kunnen beoordelen van uw eigen geteelde ruwvoer.
Hoe verteert een koe
– Energie en eiwitwaardering
– Ruwvoeranalyses, hoe te lezen
Dag 2: Grondstoffenkennis
Doel: Welke soorten grondstoffen zijn er en welke invloed hebben deze in het rantsoen?
– Verteringssnelheden: hoe kun je dit goed lezen?
– Grondstoffenkennis
– Relatieve voederwaarde prijzen: hoe werkt dit?
– Basis uitleg van het maken van een rantsoen
– Voersaldo: economie van voeding
Dag 3: Praktijkmiddag, de stal in
Doel: Vertaalslag maken van het theoretische rantsoen naar de praktijk en het kunnen toetsen of de resultaten in overeenstemming zijn met de verwachtingen.
– Koesignalen en voersignalen herkennen
– Beoordelen MPR en hoe te gebruiken in de praktijk
– Beoordeling rantsoen en koeien in de praktijk
Dag 4: MijnVoer.nl
Doel: Zelfstandig werken met MijnVoer.nl en voeding in transitie.
– Uitleg hoe het programma werkt en gezamenlijk een samenstelling invoeren
– Eigen broksamenstelling meenemen en invoeren in mijn voer.nl
– Eigen samenstelling optimaliseren in MijnVoer.nl
– Droogstandsvoeding in de dagelijkse praktijk
Voor wie?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor melkveehouders die meer inzicht willen in voeding voor melkvee. Door de kennis die u opdoet in de cursus bent u een kritische gesprekspartner voor uw veevoeradviseur.
Waar en wanneer?
De cursus bestaat uit 4 middagen. We starten om 13.00u maar vanaf 12.30u staat de koffie voor u klaar. De middag eindigt om 16.00u zodat u op tijd terug bent om te melken.
De cursus is praktijkgericht vandaar dat deze plaatsvindt op verschillende melkveebedrijven door heel Nederland en België. Op deze manier kunt u altijd deelnemen! Hieronder vind u het complete overzicht. Voor een groot schema klikt u hier.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor deze cursus zijn € 500 excl. BTW. Hierin zitten de volgende zaken inbegrepen:
– 4 lesmiddagen
– Eigen ontwikkeld lesmateriaal (cursusmap)
– Consumpties en versnaperingen
Tijdens de cursus willen wij u de ruimte bieden om vragen te stellen en te discussiëren met uw collega’s. Om deze reden kunnen er per locatie 15 melkveehouders deelnemen.
Vragen?
Heeft u vragen over de cursus neem dan contact met ons op!
Nutrivice Consultancy
Tel: + 31 (0) 6 3026 2956
E-mail: info@nutrivice.nl